Kolejny Basi przepis na danie bezglutenowe:
szklanka mleka kokosowego - własnej roboty
po kilka łyżek mąki jaglanej i ryżowej
2- 3 łyżki wiórek kokosowych pozostałych po zrobieniu mleka kokosowego
szczypta soli
W misce wymieszać wszystkie składniki, tak by otrzymać ciasto
o konsystencji gęstej śmietany.
o konsystencji gęstej śmietany.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
Kłaść na gorący tłuszcz po jednej łyżce ciasta.
Smażyć na złoty kolor.
Najlepiej smakują prosto z patelni.
Do popijania - szklanka mleka kokosowego (oczywiście własnej roboty!).
Smacznego!
Bardzo fajne placuszki, na pewno pyszne:-)
OdpowiedzUsuńPyszne!Polecam!
UsuńŚwietny przepis, bardzo chętnie spróbuję, a smak kokosowy uwielbiam. :)
OdpowiedzUsuńPolecam - są naprawdę dobre!
Usuń